Ervaringen worden alleen gedeeld na overleg en met toestemming.

Adem met aandacht
“Al langere tijd ben ik bekend met hyperventilatie. Dit gaat gepaard met angst en spanningen. Uiteindelijk zorgt dit bij mij voor lichamelijke klachten. De ene periode is het meer aanwezig dan de andere periode. Langzamerhand is het besef gekomen dat hyperventilatie bij mij hoort. Het zal nooit helemaal overgaan.

Een jaar geleden (in april 2023) waren de klachten dusdanig heftig, dat ik besloot om er iets aan te gaan doen. Ik wil het kunnen beheersen en niet dat de klachten mij en mijn leven beheersen.

Dit was ook het moment dat ik voor het eerst in aanraking ben gekomen met Rebecca van “Adem met aandacht” en Buteyko. Eerlijk is eerlijk, in het begin was ik sceptisch. Diverse andere trajecten heb ik gedaan. Dit gaf voor mij niet het gewenste resultaat.
Tijdens de intake werd ik met de neus op de feiten gedrukt. Je start met een soort nulmeting. In deze nulmeting word je verzocht om een cijfer te geven bij diverse lichamelijke klachten, die je ervaart. Dit was even schrikken. Daarnaast doe je een test om de mate van hyperventilatie te bepalen. Samen met Rebecca hebben we een doel bepaald. Het doel was om de balans terug te vinden.

We zijn direct begonnen met de oefeningen aan de hand van de Buteyko-theorie. Samengevat, je ademt alleen via je neus en niet via je mond. In de periode daarna hebben wij tijdens de sessies theorie en oefeningen afgewisseld. Voor mij was het fijn dat we meerdere oefeningen hebben behandeld. De ene oefening lukt beter dan andere oefening.
Ondanks dat het een zware periode was, met heel veel oefenen, merkte ik wel direct verschil. Natuurlijk ging dit wel gepaard met af en toe een terugval. Het was fijn om dan Rebecca als hulplijn in te kunnen zetten. Even weer reset en het doel voor ogen hebben.

Het is niet alleen het oefenen om goed door je neus adem te halen, maar tijdens het hele traject leg je de focus op je lifestyle. We hebben het gehad over voeding, slapen, sporten, werk, praten. Dit maakte voor mij het plaatje wel compleet. Tijdens veel andere behandelingen, ben je alleen bezig met ademhaling. Door je gehele lifestyle aan te pakken, kun je zorgen voor de balans.
Nu, een jaar later, heb ik het traject doorlopen om weer in balans te zijn. Nee, het gaat nooit over. Maar door de Buteyko-theorie en door de deskundige begeleiding van Rebecca ben ik wel meer dan ooit in staat om hyperventilatie en de klachten die gepaard gaan met hyperventilatie te beheersen. We hebben constateert dat een fors gedeelte van de klachten, die bij de nulmeting wel aanwezig waren, nu niet meer aanwezig zijn of sterk zijn verminderd.

Ik ben Rebecca dankbaar voor haar hulp en de begeleiding. Haar deskundigheid, geduld, begrip en duidelijkheid hebben mij enorm geholpen in het traject. Ik raad iedereen aan, die zich herkent in mijn verhaal, om contact te zoeken met Rebecca. Je ademhaling heeft nu eenmaal aandacht nodig.”

“Ik heb in Rebecca een bevlogen Buteyko-therapeut mogen leren kennen, ze weet op heldere manier de materie uit te leggen, daarin schuilt haar overtuigingskracht en ervaring.”
– Anouk

“Ik ben heel tevreden over de coaching van Rebecca. Ze legt alles heel goed uit en legt ook steeds verbanden met mijn klachten. Ik ben er nog niet, maar met de oefeningen die ik heb gekregen gaat het zeker lukken om de ademhaling te verbeteren en klachten te verminderen.”
– Femke
Meer over haar gezondheidswinst dankzij de Buteyko-training lees je op haar blog:
De schokkende waarheid over je ademhaling (feelfreewithfood.nl)

“Op een mooie zomeravond heb ik, samen met Rebecca, een Mindfulness walk gemaakt in de prachtige omgeving van het Schildmeer. Onder het lopen kreeg ik op ontspannen wijze een introductie in de wereld van yoga, mindfulness en ademhalingstechnieken. Het was voor mij een leerzame wandeling en ik heb veel over mezelf geleerd.”

“Ik heb een leuke en leerzame clinic Mindful Walk gevolgd bij Rebecca. In een ontspannen setting kreeg ik leuke en praktische oefeningen aangeboden, die ook prima toepasbaar zijn in mijn dagelijks leven. Even in het hier en nu komen, maar absoluut geen zweverige toestanden. Erg fijn! Ook heeft Rebecca een prettige stem, waardoor je je gauw ontspannen gaat voelen bij de oefeningen.”
– Inge

“Door samenspel tussen lichaam en geest, sta je met beide benen stevig op de grond.”

‘Hele geslaagde Mindful Walk clinic was het! Iedereen was enthousiast!’

‘Rebecca neemt je prettig en professioneel mee tijdens het wandelen.’

‘Tijdens verschillende oefeningen op een leuke speelse manier kennis gemaakt met haar training.’